Biografie

Hallo,

Ik ben Ellen Vreugdenhil, bij genaamd pretberg en herkenbaar aan mijn verschillende haarstijlen.

Ik heb twee kinderen, Pim (1994) en Tess (2003).

Na het VWO wilde ik gynaecoloog, kinderarts of anesthesioloog worden, alleen werd ik steeds uit geloot. Ondertussen opgeleid tot anesthesiemedewerker en besloten me verder te ontwikkelen maar wel duidelijk binnen de zorg. Zo ben ik 1e graads docent in de anesthesie en heb binnen diverse hogescholen gewerkt waaronder in Eindhoven. Daarnaast bleef ik op de werkvloer actief.

In die tijd kwam de opleiding tot verloskundige al voorbij, maar vier jaar intern in Amsterdam, Rotterdam of Heerlen vond ik wat te veel met ondertussen een kind .

Maar kriebelen bleef het, om juist die zwangere en haar partner te begeleiden in een groot life event op de manier die voor hen goed voelt.

In 2001 heb ik mijn kans gegrepen en kon ik starten in Groningen, geweldig!! Tijdens de opleiding gewoon gewerkt , zwanger en bevallen van mijn dochter en lekker gesport en in 2005 mocht ik me afgestudeerd verloskundige noemen en had ik een vaste plek bij en met Ina en Annaliese.

Vervelen doe ik me vrijwel nooit; naast sporten, tuinieren en andere hobby’s ben en blijf ik altijd bezig met projecten en andere ontwikkelingen.

De echoscopie is voor mij een geweldige aanvulling op het al zo mooie vak.

Mijn beroep is duidelijk mijn hobby en ik hoop dat dat altijd zo blijft.

Het is en blijft een uniek gebeuren in een mensenleven waar ik getuige van mag zijn en wat ik mag begeleiden in al haar facetten. De ultieme uitdaging voor mij is dat te bieden en te geven waar de individuele zwangere en haar omgeving behoefte aan heeft.

Hopelijk tot ziens

Ellen